Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 15:50

Закон про вибори на Донбасі треба прийняти з обмеженнями - політолог

Закон про вибори на Донбасі треба прийняти з обмеженнями - політолог

У закон про вибори на окупованих територіях Донбасу необхідно ввести певні обмеження.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Перше - для того, щоб відсіяти людей, як вчиняли злочини треба визначити хто має, а хто не має право балотуватися на тимчасово окупованих територіях. Друге — необхідно передбачити критерії партій, які братимуть участь у виборах. Це потрібно робити у відповідності до чинного українського законодавства. Бо, наприклад, бойовики наполягають на участі у виборах партій, які були зареєстровані до 2014 року. Але Компарія уже заборонена в Україні", - каже Таран.

Він вважає, що прийняття закону про вибори на Донбасі має прийматися у комплексі з законом про особливий статус.

"Щоб ми розуміли, які повноваження можуть бути у новообраних радах . Тобто має бути контроль. Але зважаючи на те, що закон про спецстатус матиме великі суперечності і дискусії у суспільстві, то прийняти його разом із законом про вибори на Донбасі до нового року не встигнуть", - каже Таран.

Нагадаємо, що у Верховній Раді планують розпочати після 25 жовтня підготовку законопроекту про особливості виборів в окремих районах Донбасу, які на сьогодні окуповані. Нардеп "Блоку Порошенка"Олександр Черненко заявив, що Україна хоче провести вибори в окупованому Донбасі лише при участі у них українських партій, українських комісій та Центральної виборчої комісії, при доступі українських ЗМІ та можливості для переселенців прийняти участь у голосування.

Зараз ви читаєте новину «Закон про вибори на Донбасі треба прийняти з обмеженнями - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути