Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2014 18:31

Закон про люстрацію представлятиме не Ківалов

Закон про люстрацію представлятиме не Ківалов
Фото: erve.ua

Сергій Ківалов не представлятиме закон про люстрацію перед Венеціанською комісією.

Про це повідомляє прес-служба політика.

За словами Ківалова, він не зможе представляти цей закон, оскільки сам є членом Венеціанської комісії. Появу подібної новини екс-регіонал пов'язує з початком виборчої піар-кампанії.

"Я не можу брати участі в роботі над експертними висновками за законодавством України. Оскільки, згідно з регламентом Венеціанської комісії, члени комісії не беруть участь у голосуванні за висновки безпосередньо пов'язані з державою, від якої вони призначені або громадянами якої вони є", - сказав Ківалов.

Також, за його словами на сьогодні, закону про люстрацію немає в порядку денному 100-й пленарній сесії Венеціанської комісії

"Що стосується Закону про очищення влади, який за даними ЗМІ був переданий на розгляд до Венеціанської комісії, хочу проінформувати, що поки цього закону немає в проекті порядку денного 100-ої пленарній сесії Венеціанської комісії", - каже Ківалов.

"Станом на сьогодні, повістка містить тільки один" українське "питання - висновок на проект внесення змін до Конституції України, поданий Президентом України 2 липня 2014", додає він.

Як пояснив "Українській правді" юрист Дмитро Котляр, Ківалов, однак, може брати участь в обговоренні цього питання.

Також його не можна відкликати зі складу Венеціанської комісії: згідно з регламентом, це може зробити тільки сама комісія або Ківалов - за власною заявою.

Як відомо, в середу прес-секретар "Правого сектора" Борислав Береза ​​повідомив у Facebook, що закон про очищення влади (про люстрацію) перед Венеціанською комісією представлятиме Сергій Ківалов.

Зараз ви читаєте новину «Закон про люстрацію представлятиме не Ківалов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути