четвер, 30 червня 2016 11:33

Захід втомився від України - Лещенко

Захід втомився від України - Лещенко
Фото: politrada.com

Бездіяльність української влади в боротьбі з корупцією веде до погіршення відносин із Заходом.

Про це написав народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі на "Новом времени".

"Медовий місяць України і Заходу закінчився. Провал у боротьбі з корупцією і уповільнені реформи зробили свою справу: наша країна втомила європейців", - написав Лещенко.

Він нагадав, що у Німеччині на передвиборчій кампанії активно пропагуватимуть зняття санкцій із Росії, які викликають невдоволення у громадян.

"Вибори в Бундестаг відбудуться трохи пізніше, ніж за рік. На роль передвиборчої розмінної карти підійшла Україна. Крім того, Берлін роздратований затягуванням виконання Україною Мінських угод. Роздирається внутрішніми проблемами, німецькі лідери хочуть закрити хоча б один фронт - український, тому вимагають втілити Мінськ в життя, щоб продемонструвати виборцю свою ефективність. Втома від України, яка накотилася на німців, - це надовго. І політичне тло не сприяє зміні настрою", - констатує нардеп.

Окрім того, наступного року відбудуться вибори президента у Франції, можлива зміна влади в Нідерландах, зазначає Лещенко. Зміна керівництва там буде негативною для України.

"Звинувачувати в тому, що відбудеться, слід лише своїх президента, парламент і уряд, які виявилися нездатними йти у відкритий бій проти корупції. Погіршення відносин із Заходом на тлі корупції стане точкою неповернення для нинішньої влади просто тому, що їй стане ніде брати гроші для виживання. Допомога Брюсселя і Вашингтона на антикорупційному фронті була б неоціненною, якби її пов'язали з покаранням злодіїв, а проти особливо нетямущих ввели прямі санкції", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні допомагатимуть тільки тоді, коли щодня демонструватимемо прогрес"

Як відомо, Європейський Союз 1 липня подовжить економічні санкції проти Російської Федерації через агресію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Захід втомився від України - Лещенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути