Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 15:21

Захід та Україна повинні запропонувати Путіну угоду - ЗМІ

Захід та Україна повинні запропонувати Путіну угоду - ЗМІ
Фото: styknews.info

Заходу та Україні необхідно спробувати укласти угоду з Росією. Про це пише Джон Торнхілл у статті для Financial Times.

"Існує військова приказка: армії повинні битися в таких війнах, в яких можуть, а не в таких, в яких хочуть. Це західним лідерам варто взяти до уваги в їх конфронтації з Росією", - зауважує Торнхілл.

Він вважає, що настав час Заходу і України спробувати укласти угоду з Росією.

"Головний пріоритет Заходу повинен полягати в тому, щоб сприяти виходу України з кризи. Але ця спроба не увінчається успіхом, якщо на її кордонах (і всередині них) буде ворожа Росія, повна рішучості знесилити Україну як політичний і економічний організм", - зауважує автор статті.

"Відносно економіки Києву слід гарантувати, що торговельні угоди з ЄС не будуть ускладнювати його зв'язки з Росією", - йдеться в статті.

Заходу також слід погодитися з тим, щоб НАТО не поширювалося на Україну.

"Звичайно, не має гарантії того, що Путін погодиться на подібну угоду і виконає її умови. Його метою може бути фактичний поділ України, - припускає автор статті. - Але, як писав Джордж Ф. Кеннан у своїй знаменитій статті "X" у Foreign Affairs в 1947 році, західні "вимоги до російської зовнішньої політики мають бути висунуті в такій формі, щоб залишити відкритим шлях до врегулювання суперечок, який не надто утискає російський престиж . Враховуючи, що російський президент наполягає на тому, що в Східній Україні немає російських сил, вони повинні досить легко зникнути, як за помахом чарівної палички", - йдеться в статті.

"Якщо Москва відмовиться від угоди, то тоді настане час перечитати і застосувати інші приписи Кеннана. У такому випадку ми повернемося до світу протистояння і стримування", - підсумовує Торнхілл.

Зараз ви читаєте новину «Захід та Україна повинні запропонувати Путіну угоду - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути