вівторок, 22 липня 2014 19:47

Заборона Компартії не зробить нас щасливими — Фесенко

Заборона Компартії не зробить нас щасливими — Фесенко
Володимир Фесенко Фото: lenta-ua.net

Комуністичну партію намагатимуться повернути в парламент з новою назвою та лідерами. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи заборону Комуністичної партії України.

"Зараз не йдеться про заборону Компартії. Лише про припинення існування фракції. Якщо дійде до судової заборони, що можливо, то через певний час побачимо появу нової Компартії. Спробують повернутися у політику з новою назвою і лідерами. Проте тріумфального повернення комуністів не буде, як у 1994-му. Тому що вони втратили більшу частину свого електорату", - розповів експерт.

Він сумнівається, що депутатам-комуністам вдасться втриматись в парламенті.

"Чи пощастить повернутися комуністам до парламенту через якийсь час — це залежить від виборчого бар'єру. Можуть просто його не подолати. Тому що принципово змінилась ситуація. Сумніваюсь, що комуністам вдасться пройти до Верховної Ради за партійними списками", - зауважив Фесенко.

На запитання журналіста: "Як позбутися комуністів, щоб у майбутньому не отримати нової Компартії?" експерт відповів: "Чому ми маємо позбуватись комуністів? Носії комуністичних поглядів є не лише в Україні. Але й в Чехії, Болгарії, Франції, Великій Британії. У західних університетах серед професури є комуністи. Якщо ми хочемо жити демократично, то ми не можемо забороняти. Комуністична ідеологія повинна вмерти власною смертю. Штучно тільки будемо продовжувати життя Компартії і комуністичній ідеології. В Україні завжди будуть прихильники лівих поглядів, бо ми достатньо бідна країна, де багато несправедливості. Наївно думати, що заборона Компартії зробить нас щасливими. Люди з комуністичними поглядами нікуди не дінуться".

Фесенко не підтримує думку експертів, що в країні не можливі реформи без заборони КПУ.

"В країні не проводять реформ не тому, що немає декомунізації. А тому що немає серйозних реформаторів і політичної волі. Замість того, щоб займатися реформами думають про заборону Компартії. Це відволікаюча тема. Треба займатися реальними проблемами", - наголосив він.

Нагадаємо, парламент проголосував за зміни до регламенту, які дозволяють розпустити фракцію Комуністичної партії України.

Зараз ви читаєте новину «Заборона Компартії не зробить нас щасливими — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути