четвер, 29 червня 2017 18:01

За заслуги: чому колишні "регіонали" отримують нагороди на День Конституції

Президент нагородив трьох екс-"регіоналів" орденами за вірну співпрацю. Це означає, що стара і нова влада залишилися друзями.

Про це Gazeta.ua розповіли експерти.

Автор: elise.com.ua
  Степан Хмара: "Президент вже припустився багатьох помилок, на які не має права".
Степан Хмара: "Президент вже припустився багатьох помилок, на які не має права".

Степан Хмара, український політик та політв'язень радянських концтаборів:
"Президент вже припустився багатьох помилок, на які не має права. Він це буде робити доти, доки суспільство це дозволяє. Він використовує владу для нестримного збагачення, тому і нагороджує всяких покидьків. Вибудовує кадрову схему з тих, які будуть йому вірні. Порятунок України - це усунення його від влади. Ці нагороди – сигнал іншим "регіоналам", що він до них лояльний. Образливо також, що він роздав ці ордени до Дня Конституції, бо він її й не поважає. Коли ми приймали Конституцію, він у той час займався брудними шахрайськими схемами".
Автор: zz.te.ua
  Ігор Лосєв: "Регіонали" отримали винагороди за особисту відданість президенту".
Ігор Лосєв: "Регіонали" отримали винагороди за особисту відданість президенту".
Ігор Лосєв, політолог, доцент кафедри культурології Києво-Могилянської академії:
"Регіонали" отримали винагороди за особисту відданість президенту. Це говорить, що він відкритий для договорняків із представниками будь-якої політичної сили. У Раді сидить "Опозиційний блок", який мав би давно сидіти в іншому місці.

Суспільству, майданівцям, родичам героїв Небесної Сотні потрібно зрозуміти одну річ - це не наша влада. Революція Гідності виконала одне головне завдання - не дала Януковичу здати Україну Путіну. Інші завдання виконані не були".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент нагородив загиблих на Донбасі Джозефа Стоуна та Степана Чубенка

Автор: gordonua.com
  Айдер Муждабаєв: "У теперішньої влади і "регіоналів" багато спільного".
Айдер Муждабаєв: "У теперішньої влади і "регіоналів" багато спільного".

Айдер Муждабаєв, журналіст:
"Таких людей нагороджувати не можна. Вони хотіли знищити Україну. Зараз на них роблять ставку. Зрозуміло, що у теперішньої влади і "регіоналів" багато спільного. Так виходить, бо з одного боку - мають владу люди зі старої гвардії. Серед них є куми, друзі, партнери. З іншого - через прагматичні погляди. Багато "регіоналів" корисні для Петра Порошенка.

Ці нагороди - жахливий сигнал. Іншим "регіоналам" це говорить, що все нормально. Також це знак суспільству, що влада робить ті ж самі помилки. Може бути новий Майдан".

Автор: skelet-info.org
  Сергій Коба: "Ця влада зрадила ідеали Революції Гідності".
Сергій Коба: "Ця влада зрадила ідеали Революції Гідності".

Сергій Коба, громадський активіст, колишній лідер Автомайдану:
"Нагороди є відбілюванням їхньої репутації і від диктаторських законів 16 січня 2014-го, і від інших "заслуг". Стосовно майданівців, родичів героїв Небесної Сотні з боку президента - це свинство. Але у суспільстві зневіра і апатія. Ця влада зрадила ідеали Революції Гідності, тому суспільство вже й не реагує на такі вчинки, бо є купа інших. Але подібні рішення глави держави мають призвести до появи нової проукраїнської політичної сили, яка очолить визвольний рух, який залишився".

Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції нагородив державними нагородами колишніх членів "Партії регіонів", які 16 січня 2014 року голосували за диктаторські закони Януковича.
У Адміністрації президента не оприлюднюють, за що саме нагороджені народні депутати Олександр Герега, Костянтин Іщейкін і мер Чернігова Владислав Атрошенко.
Чи відкличуть нагороди в АП відповіли: "Процедура "відкликання" нагород не передбачена".

Зараз ви читаєте новину «За заслуги: чому колишні "регіонали" отримують нагороди на День Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути