вівторок, 22 липня 2014 13:52

За воєнного стану лад на Донбасі можна навести за кілька тижнів - експерт

За воєнного стану лад на Донбасі можна навести за кілька тижнів - експерт
Фото: www.day.kiev.ua

 Політолог Віктор Таран переконаний, що в країні потрібно ввести воєнний стан, бо цього вимагає суспільство. У такому випадку, на думку експерта, лад на Донбасі можна навести за кілька тижнів.

Про це він сказав в у коментарі Gazeta.ua.

"Ми повинні визнати той факт, що вже кілька місяців у нас йде війна з Росією. І це потребує зовсім іншого підходу з боку держави. Повинна бути проведена додаткова мобілізація фінансових, людських та організаційних ресурсів. Інша ситуація вводиться на кордонах. До того ж введення воєнного стану — це те, чого давно вимагає суспільство", - сказав експерт.

"Сьогодні вночі через кордон з боку Росії прорвалася колона бронетехніки — більше 20 одиниць. Це означає, що на східних кордонах у нас знову гинутимуть військовослужбовці. Ми замість того, щоб оголосити надзвичайний стан, перекинути війська з західних кордонів, залучити інші частини, не можемо цього зробити", - пояснив експерт.

На його думку, президент зволікає з введенням воєнного стану, бо хоче провести дострокові вибори в Раду. Адже під час НС виборів проводити не можна.

"Порошенко не вводить надзвичайний стан, бо хоче провести дострокові вибори Ради. Але він забуває одну річ: хіба можна проводити дострокові вибори парламенту, коли йде війна? Можливо варто почекати, мобілізувати сили, ввести надзвичайний стан на місяць і за цей час навести лад на Сході. І тоді на осінь виходити з виборами", - припустив політолог і додав:

"Якщо зараз мобілізувати ресурси на надзвичайний стан, то лад на Донбасі можна навести за кілька тижнів. Насправді там вже все локалізовано".

Водночас, за словами експерта, питання дострокових виборів також пов'язане з новим законом про вибори.

"Нинішній виборчий закон не дозволяє провести вибори в Україні. Бо неможливо провести мажоритарні вибори в Донецьку та Луганську. Це означає, що не буде обраний конституційний склад Верховної Ради. Тому поки не буде нового закону — не буде дострокових виборів", - вважає політолог.

Нагадаємо, що фракції "Батьківщина" та "Свобода" виступають за негайне введення воєнного стану для вирішення військового конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «За воєнного стану лад на Донбасі можна навести за кілька тижнів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути