Ексклюзиви
вівторок, 28 січня 2014 16:13

За відставки Азарова влада залишається на тих же позиціях - Золотарьов

За відставки Азарова влада залишається на тих же позиціях - Золотарьов
Андрій Золотарьов. Фото: pocherk.in.ua

Політолог Андрій Золотарьов прогнозує, що очолити уряд може Сергій Арбузов або Петро Порошенко.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Влада залишається на тих же позиціях. Вона нічого не здала з того що в неї було, окрім втомленої фігури Азарова, який дуже добре розуміє, що буде далі в економіці. В першу чергу очолити уряд претендує Арбузов. Він людина "Сім'ї". У владі є певні групи, які ведуть не менш запеклу боротьбу між собою. Саме "сімейні" можуть наполягати, щоб не здавати командну посаду людині зі сторони. Тим більше людині, яка надавала активну підтримку опозиції. Наступна пропозиція може бути Петру Порошенко. Він більш жорстка фігура, ніж Яценюк. Більш хитрий гравець, веде більш послідовну і стратегічну гру. Порошенко довго вичікував, знає де з'явитись в потрібному місці і в потрібний час. На відміну від Яценюка, який досить довго робив серйозні політичні помилки", - зауважив політолог.

Він назвав відмову Яценюка від посади прем'єр-міністра заявою опозиціонера про участь у наступній президентській кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Четверта світова війна буде мережевою, вуличною, виникатиме в різних частинах світу"

"Він добре розуміє, що піти за тих умов на посаду прем'єра, не маючи реальних важелів впливу - це підписати собі політичний вирок і перекреслити політичні перспективи. Якщо погодився, то це був би уряд не Яценюка, а уряд Януковича. Арсеній Петрович був би декоративним прикрашенням", - зауважив Золотарьов. Він додав, що поки "не бачить схильність влади до суспільного компромісу".

"За часткових поступок влади та опозиції майдан навряд чи згорнеться. Майдан став набувати суб'єктності. Через це став чинником з яким треба буде рахуватися і опозиції. Не представляю, як Кличко чи Яценюк вийде і скаже: хлопці розходимось до наступної нагоди. Ніхто їх слухати не буде. Люди повинні бачити якісь реальні домовленості і гарантії. Прозорі. Хоча б суттєву формулу компромісу. Це обмеження президентських повноважень", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «За відставки Азарова влада залишається на тих же позиціях - Золотарьов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути