четвер, 18 вересня 2014 17:06

З сепаратистами доведеться домовлятися — екс-нардеп

З сепаратистами доведеться домовлятися — екс-нардеп
Фото: www.ua-ru.info

Бойовики можуть очолити місцеву владу на територіях Донбасу зі спецстатусом. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів екс-нардеп Тарас Чорновіл, коментуючи закон про "спеціальний статус" частини Донбасу.

"Якщо друга сторона виконує те, що від неї вимагає закон про "спеціальний статус", тоді ми повністю відновлюємо суверенітет України. Робимо єдиний поступок — згоджуємося, що в міських, районних, сільських і селищних радах з'являться люди, яких би хотіли посадити за статтями сепаратизм. Але ці статті попадають під амністію. Тому вони там очолять місцеву владу, не обласну, а тільки місцеву. З ними доведеться домовлятися. Їм доведеться впродовж трьох років виділяти кошти на забезпечення фінансування регіону", - розповів він.

Чорновіл зазначив, що спецстатус отримають непідконтрольні нині Україні райони і населені пункти Донбасу.

"Обласні і райдержадміністрації ніхто не скасовує. У грудні можна буде обрати місцеві ради. Але в другому законі про амністію передбачено, що не може бути ніяких збройних формувань. Тому, щоб цей закон запрацював де-факто "народні республіки" повинні відмовитись від свого статусу. Ніяке "ЛНР" і "ДНР" не може існувати. Потім вони повинні визнати всю українську владу. Якщо друга сторона не йде на домовленості і не відновлюється контроль України за цими територіями, то ніякого додаткового статусу вони не набувають. Вони далі окуповані території. І ми в стані війни", - розповів екс-нардеп.

Він підкреслив, що Європа вимагала від України продемонструвати чергову готовність до миру та поступок.

"Україна це продемонструвала. Поставила Росію в невигідну ситуацію. Тому що їм треба робити якийсь крок. Москва кричала, щоб Україна пішла на зустріч. Тепер Росії треба думати, як виглядатиме наступ на Маріуполь. Тому що говорити про якусь агресію України неможливо. Якщо порушуватиме, тоді будуть додаткові санкції. Тоді, можливо, Україні нададуть озброєння".

Зараз ви читаєте новину «З сепаратистами доведеться домовлятися — екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути