пʼятниця, 22 липня 2016 22:56

З Росії треба вимагати контрибуцію - Рибачук

З Росії треба вимагати контрибуцію - Рибачук
Gazeta.ua

Україна повинна розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Визнати зону АТО окупованою територією, а Росію - агресором. І вимагати контрибуцію на відбудову Донбасу. Про це розказав колишній глава Секретаріату президента і віце-прем'єр Олег Рибачук в інтерв'ю журналу "Країна".


"Ми не розірвали дипломатичні стосунки. Фахівці розкажуть, що дипстосунки розривають, коли ви образили країну. Нас не образили - у нас забрали частину території. Це безмежний цинізм і гріх нашого президента, який був міністром МЗС. Якщо не він, то йому могли підказати.
Це територія не АТО - а окупована територія. Росія - агресор. Це фіксується міжнародними документами. Дипломати кажуть: чому ви досі це юридично не узаконили в парламенті?
Звільнення полонених. Бо нам уже зараз кажуть, давайте амністію бойовикам, а тоді відпустимо полонених. І нам далі так будуть диктувати умови?
Ніякі банки агресора не можуть у нас працювати", - говорить він.

Якщо виконаємо Мінські угоди і проведемо вибори на окупованих територіях, то виставити претензії до Росії не зможемо, вважає експерт.

"Через міжнародні інстанції маємо вимагати контрибуцію. Збитки всі оцінюються. Бо якщо ми там проведемо амністію, вибори за Мінськом, то які питання до Росії? Путін уже зараз каже - "нас там нет". А ми ж самі закріпимо те документом. І кому тоді будемо виставляти претензії? Тоді ціна відновлення буде на нас.
Є акт агресії, який весь світ визнав. Тільки ми юридично два роки цього не визнаємо.
Якщо для нас Росія не агресор, то для світу тим більше. Пройдуть роки, десятиріччя, але ці гроші ми повернемо. З цим буде боротися міжнародна система. Як карати світ знає. А так Мінські домовленості - це папірець", - говорить Рибачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку не вигідно шукати альтернативу Мінським угодам

Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю Олега Рибачука в журналі "Країна" 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «З Росії треба вимагати контрибуцію - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути