середа, 29 липня 2015 15:36

З ЄС треба вести переговори про збільшення квот української продукції - Яценюк

З ЄС треба вести переговори про збільшення квот української продукції - Яценюк

Угода про зону вільної торгівлі з ЄС набуває чинності з 1 січня 2016 року. Необхідно проводити переговори з європейськими партнерами щодо збільшення квот для української продукції в рамках ЗВТ.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 29 липня, - повідомляє прес-служба Кабміну.

"Але квоти треба заповнювати якісною і конкурентною продукцією", - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що перед Міністром аграрної політики та продовольства Олексієм Павленком стоїть складне завдання: "З одного боку, нам необхідно забезпечити експорт, тому що експорт – це надходження валютної виручки в країну, це можливість підприємствам посіяти, розвиток аграрного сектору. З іншого боку, - для Уряду ключовим завданням є продовольча безпека країни. Тобто - мінімальні запаси, які дадуть нам можливість спокійно прогодувати країну".

"Експортувати пшеницю добре, але набагато краще експортувати додану вартість продуктів переробки, що дає можливість країні набагато більше заробити", - підкреслив Глава Уряду.

Для цього, зазначив Яценюк, "треба проводити серйозні перемовини з аграріями".

Він також нагадав, що під час понеділкового засідання колегії Міністерства фінансів "чітко постало питання щодо експортної підтримки з боку Укрексімбанку: "Ресурси Укрексімбанку повинні направлятися на кредитування аграрного сектору з тією метою, щоб ми експортували не зерно, а продукти переробки. Це будівництво мережі, інфраструктури, заводів, які дадуть можливість, з одного боку, створити робочі місця в країні, з іншого - більше заробити".

Глава уряду наголосив на необхідності провести зустріч з експортерами, які хочуть отримати відповідну підтримку з боку Укрексімбанку, "щоб розбудовувати мережу переробки сільськогосподарської продукції в країні": "Це дасть можливість і змінити якість і ціни всередині країни, і йти в тому числі на ринки Європейського Союзу".

Стосовно питання продовольчої безпеки, Яценюк звернувся до профільного Міністра відзвітувати на засіданні Уряду, "які обсяги зерна у нас є перехідними залишками і з чим ми вийдемо до наступного врожаю".

Зараз ви читаєте новину «З ЄС треба вести переговори про збільшення квот української продукції - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути