Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 09:46

Ющенку порадили займатися культурою, а не політикою: "Треба вміти вчасно піти"

Ющенку порадили займатися культурою, а не політикою: "Треба вміти вчасно піти"
Володимир Фесенко: Ющенко є лідером за рівнем недовіри. Фото: mair.in.ua

Сподівання екс-президента Віктора Ющенка набрати на парламентських виборах 10% є невиправданими. Він отримає не більше 1-2%.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Зараз у нього рейтинг близько 1%. У найкращому випадку він може мріяти лише про 2%.Це за умови, якщо у нього буде така масштабна реклама, як у Королевської. Але у Королевської, як і у Кличка є інше підґрунтя — значна маса виборців, які не довіряють ні владі, ні опозиції, але які шукають нових політиків, бо не довіряють старим", - підкреслив він.

Експерт пояснив, що Ющенко давно вже знаходиться в статусі старого політика.

"Він є лідером за рівнем недовіри в країні. Жоден із українських політиків не може з ним порівнятися. Близько 80% не довіряють Ющенку. А довіряє йому той самий відсоток, на який він може розраховувати", - додав Фесенко. "Я великий скептик щодо електоральних перспектив Віктора Андрійовича. Навіть величезні гроші, якщо він їх знайде, навряд чи йому допоможуть отримати результат, який дозволяє пройти до Верховної Ради", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко вірить, що "Наша Україна" отримає 10%

Говорячи про те, чому тоді екс-президент хоче брати участь у виборчій кампанії, хоча має розуміти, що рейтинг у нього для цього занизький, Фесенко зазначив, що Ющенко щиро вірить у своє призначення і не розуміє реалій.

"У нього є ілюзія. Його невипадково називали месією. Він якісь економічні речі може розцінює і раціонально, а от про політики мислить виключно ірраціонально. Він вважає, що є якісь надприродні сили, які його ведуть, у нього є певна місія, йому можна нічого не робити і все за нього зроблять ці надприродні сили. Його шанс вже пройшов. У нього були можливості, але він їх не використав. Зараз він розплачується за те, що він не використав величезний шанс, який йому дала доля та історія", - підкреслив політолог.

Водночас, Фесенко вважає, що він зможе "відібрати" відсотки в опозиції, зігравши таким чином суто технічну роль: "Може хтось і буде його використовувати, підкине йому грошей, щоб він ще більше вніс розпорошення в опозиційний прапор, але той відсоток-два, які він може отримати, не надто зашкодять опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Ющенка з жахом відсахнулись усі, хто міг підняти рейтинг "Нашої України" - політолог

"Не варто йому ганьбитися і йти на ці вибори. 5% на виборах президента — це якраз розплата за змарновані шанси. Зараз може бути ще більша ганьба. Для колишнього президента як лідера отримати на виборах 1-2% - це сором. Тому навіщо плямувати своє ім'я. В політиці як і в спорті треба вміти вчасно піти", - переконаний експерт.

На думку Фесенка, Ющенку варто було б зайнятися громадсько-культурною діяльністю, що у нього виходить значно краще.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку порадили займатися культурою, а не політикою: "Треба вміти вчасно піти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути