Ексклюзиви
субота, 20 липня 2013 12:09

Януковичу зробили дурну послугу — екс-депутат про призначення Овчаренка

Януковичу зробили дурну послугу — екс-депутат про призначення Овчаренка
Тарас Чорновіл Фото: dpravda.org

Новий голова Конституційного суду В'ячеслав Овчаренко буде повністю підконтрольним президенту Віктору Януковичу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Він напряму пов'язаний із Януковичем та його сім'єю. Таке призначення є дурістю, тому що всі розуміють: це занадто відверто людина президента. В опозиції говорять, що Віктор Федорович боїться йти на президентські вибори і хоче поміняти Конституцію та закони в такий спосіб, аби не балотуватися. Це не зовсім правда. Янукович виборів в парламенті боїться ще більше, аніж загальнонаціональних, де можна хоч якось "розвести" та обдурити. А у Верховній Раді — це занадто дорого і не прогнозовано. Але людям рота не закриєш. Тепер усі будуть казати про боязнь йти на вибори і бажання "через коліно" зламати Конституцію за допомогою свого придворного хатнього голови Конституційного суду. Там дві третини суддів були повністю готові виконувати його вимоги. То навіщо була така відвертість? Хтось зробив дурну послугу Віктору Федоровичу", - наголосив він.

Чорновіл звернув увагу, що Конституційний суд відрізняється від інших тим, що в ньому не здійснюють звичайне судочинство. "Це наукова установа, яка створює прецеденти у застосуванні права. Коли Овчаренка було подано на суддю КСУ за квотою Партії регіонів, був серйозний скандал. Тому що це був прецедент, коли на таку посаду було обрано людину, яка за своєю сутністю їй не відповідала. Йдеться не про моральні аспекти — чесність, добропорядність, а про те, що там мають бути науковці, спеціалісти з конституційного права. Овчаренко — просто суддя, який цим ніколи не займався. Він може в суді хіба що виконувати якусь функцію. Бо сам творити право він не може", - зауважив колишній депутат.

"У такій структурі, як Конституційний суд, завжди є свої інтриги — кандидатури та пропозиції. Неодмінно цього разу було не виключення. Певне, розглядалися й інші претенденти, але до мене ця інформація не доходила. Думаю, до інших кандидатур серйозно вже ніхто не підходив. Бо тут іде відверта політика — Конституційний суд вже не виконує своїх функцій", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу зробили дурну послугу — екс-депутат про призначення Овчаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути