неділя, 27 жовтня 2013 11:49

"Янукович кращий розвідник, ніж кадебіст Путін" — політолог

"Янукович кращий розвідник, ніж кадебіст Путін" — політолог
Фото: coop.com.ua

На думку керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, участь президента України Віктора Януковича в саміті СНД свідчить про його намір зберегти добрі стосунки з пострадянськими країнами. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"На мій погляд Віктор Янукович приїхав на саміт як розвідник, - зазначає політолог. - У цій якості він проявив себе краще, ніж професійний кадебіст Путін. Курс української влади на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом визначений остаточно. Тому наш президент вирішив прозондувати, як Україну сприйматимуть в СНД після Вільнюса. З іншого боку, він хоче залишити "запасний аеродром", у разі непідписання угоди, і зберегти добрі стосунки з пострадянськими країнами".

Якби Янукович проігнорував цей саміт, це ударило б по іміджу Путіна, зауважує фахівець.

"Аби цей удар не нанести, він і приїхав, - каже Володимир Бондаренко. Псувати стосунки з президентом РФ він не хоче. Путін нещодавно звільнив головного ворога України Геннадія Онищенка, керівника Росспоживнагляду. Тож Янукович вирішив продемонструвати гарні особисті стосунки з Путіним. У пострадянських країнах особисті стосунки лідерів грають важливу роль. Віктор Федорович не може себе поводити так, як робив Володимир Володимирович, коли зустрічався з байкерами, примусивши нашого президента чекати кілька годин. До того ж Янукович прагне не допустити продовження торгових воєн між нашими країнами".

На думку політолога, СНД переживає глибоку системну кризу.

"Навіть президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв неодноразово заявляв, що аморфну Співдружність треба реформувати на зразок Євросоюзу. Якщо ж Україна вийде з СНД, то він перетвориться на "російсько-азіатський союз". Його ринок не має і 200 мільйонів споживачів, тоді як у країнах ЄС проживає понад 500 мільйонів осіб. Однак Янукович не хоче зачинити двері в СНД назовсім, залишаючи можливість для вигідної співпраці з країнами-учасницями", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, у столиці Білорусі Мінську проходить саміт лідерів країн СНД. Володимир Путін та Віктор Янукович провели коротку зустріч, де обговорили намір України підписати угоду з Євросоюзом. Наступного року Україна головуватиме в СНД. Янукович заявив, що використає цей рік для покращення економічної співпраці та торгівлі з країнами-учасницями.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович кращий розвідник, ніж кадебіст Путін" — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

361

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути