середа, 08 січня 2014 15:30

Яценюк може висунути Тимошенко в єдині кандидати - політолог

Яценюк може висунути Тимошенко в єдині кандидати - політолог
Арсеній Яценюк Фото: www.day.kiev.ua

Лідери опозиції спекулюють на темі зменшення повноважень президента України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

На його думку, опозиційні лідери хочуть отримати саме ті повноваження, які зараз є у Віктора Януковича.

"Повноваження президента у нас визначені Конституцією і вони будуть залишатися такими ж, якщо нова Конституція не буде прийнята. Зараз є конституційний процес, засідає Конституційна асамблея, але невідомо, чи встигнуть протягом цього року (2014- ред.) прийняти нову Конституцію. Тому президента будуть обирати з такими ж повноваженнями, які існують у Віктора Януковича. Кожен із лідерів опозиції це чудово розуміє. Для публіки вони говорять, що потрібно повноваження урізати, натомість кожен з них готується до того, що прийшовши до влади, він їх для себе збереже", - сказав експерт.

Бондаренко переконаний, що "кожен з трьох лідерів опозиції бачить, що Майдан може стати його ресурсом на майбутніх президентських виборах і хоче його приватизувати".

Політолог також вважає, що зараз Арсеній Яценюк переслідує мету недопустити лідера УДАРу Віталія Кличка до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиного кандидата від опозиції на виборах президента у першому турі не буде - Яценюк

"Для нього (Яценюка — ред.) дуже важливо не допустити Віталія Кличка в єдині кандидати. У них є взаємна ревність. У Кличка рейтинг майже вдвічі вищий ніж у Яценюка і тому Яценюк пропонуватиме щось, що позбавить можливості висуватися Кличку. Ми вже бачили як представники "Батьківщини" вносили поправки в законодавство, які могли б обмежити право Віталія Кличка балотуватися в президенти. Я не думаю, що це було випадковістю", - сказав він.

"Яценюк може запропонувати Майдану оголосити єдиним кандидатом Юлію Тимошенко. Це може бути такий хитрий хід спрямований на нейтралізацію Кличка. Яценюк всюди говорить, що Конституція не забороняє Тимошенко і взагалі людині, яка сидить у в'язниці, балотуватися в президенти", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може висунути Тимошенко в єдині кандидати - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути