Ексклюзиви
неділя, 04 січня 2015 17:10

Вшанування Бандери, "помста" "Інтеру", а також гірники і рибалки проти чиновників - найпотужніші акції тижня, що минає

Цього року день народження Степана Бандери святкували як на заході так і на сході України. Зокрема, до вшанування пам'яті керівника визвольного руху приєднався Дніпропетровськ. Учасники масштабних акцій влаштували смолоскіпні марші у Києві, Рівному, Сумах, Дніпропетровську та Івано- Франківщині.

29 грудня, Київ

Під стінами Міністерства аграрної політики і продовольства, близько 500 рибалок провели пікет з вимогою надати квоти на промисловий вилов риби в Дніпрі.

29 грудня, Львів

Близько півсотні шахтарів під стінами ОДА вимагали виплатити їм зарплату за листопад 2014 року. Загальна сума – близько 90 мільйонів гривень для усіх шахт державного підприємства "Львіввугілля". Обласні чиновники пообіцяли, що днями гірники отримають зарплату.

1 січня, Київ

Активісти "Правого сектора", ВО "Свободи" та КУН пройшли смолоскиповим маршем від парку імені Тараса Шевченка до Майдану Незалежності в Києві. Таким чином вони відзначали день народження Степана Бандери. Активісти вигукували патріотичні гасла, вимагали соціальної рівності для людей та боротьби з олігархами. Також вони несли транспаранти та плакати з портретами Бандери і вимагали визнання від держави бійців ОУН-УПА.

1 січня, Дніпропетровськ

Місцеві активісти відсвяткували день народження Степана Бандери. На захід, ініційований ВО "Свобода", зібралось кілька сотень людей – в основному патріотично налаштована молодь. Учасники акції пройшли урочистою ходою під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами від Європейської площі до парку імені Лазаря Глоби. Молоді люди тримали в руках портрет Бандери і плакат з написом "Бандера – наш герой, Покрова – наше свято". Учасники ходи скандували: "Бандера, Шухевич – Герої України!", "ОУН-УПА – державне визнання!", "Слава Україні! Героям слава!" тощо.

 1 січня, Івано-Франківськ

На Прикарпатті головні урочистості з нагоди 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери проходили в селі Старий Угринів Калуського району, де народився видатний український політик, і в Івано-Франківську. В них взяли участь представники влади і громадськості, ветерани ОУН, молодь.

1 січня, Суми

З нагоди дня народження Степана Бандери близько сотні сумських активістів "Свободи" пройшли містом зі смолоскипами. Дорогою до них приєднались активісти "Правого сектору". Люди пройшли центральними вулицями міста вигукуючи "Слава Україні! Героям слава!", "Бандера, Шухевич – герої України!", "Герої не вмирають!" та виконуючи гімн України. По закінченню ходи, біля пам'ятної дошки провіднику ОУН на Сумщині Семену Сапуну, активісти також заспівали гімн України.

1 січня, Рівне

У Рівному відбувся смолоскипний марш з нагоди дня народження Степана Бандери. Близько 200 осіб вирушили з Народного дому по вулиці Соборній. Марш супроводжувався потужними вибухами петард та вигуками "Слава Україні- Героям Слава", "Смерть москалям", "Бий москалів".

3 січня, Київ

В офісі телеканалу "Інтер" невідомі в масках цеглою і камінням розбили скло вхідної зони на першому поверсі. Представники телеканалу назвали інцидент провокацією та спобою тиску. За інформацією прес-служби "Інтера", кілька людей з групи нападників затримані правохоронцями. Як відомо, довкола телеканалу "Інтер" зчинився скандал, бо він у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій лунали пісні у виконанні російських "зірок".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Вшанування Бандери, "помста" "Інтеру", а також гірники і рибалки проти чиновників - найпотужніші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути