Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:05

Волох сказав, хто має замінити Шокіна

Волох сказав, хто має замінити Шокіна
zn.ua

Генеральну прокуратуру має очолити реформатор.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав блогер Карл Волох.

"Після Майдану Генпрокуратура досі не добилася жодних результатів у боротьбі з корупцією. Взагалі не переламали ситуацію зі злочинністю в Україні", - зауважив активіст.

Експерт вважає, що зараз ГПУ займається вибірковим правосуддям.

"Шокін вже достатньо часу генеральний прокурор, щоб показати результат. Він мені на початку серпня особисто пообіцяв, що у вересні покаже такі серйозні результати, про які я не можу сьогодні навіть мріяти. Пройшов не місяць, а два. Якщо він вважає результатом те, що Мосійчука затримали, то даруйте - це взагалі не результат. Я не намагаюся виправдовувати Мосійчука, але ні на що інше, як вибіркове правосуддя, це не схоже", - сказав блогер.

Волох вважає, що відомство очолюване Шокіним "працює поганенько".

"Нам обіцяли, що будуть результати по основних корупціонерах, колишніх "регіоналах". Де будуть затримання. Нічого немає. Генеральна прокуратура працює поганенько", - зазначив він.

За словами експерта, зараз генпрокурор контролюється керівництвом країни.

"Реформи не проводять. Не роблять з досить зрозумілої причини. Всі хочуть, щоб генпрокурор був людиною, яка є контрольована політичним керівництвом країни. Президент вибирає із професіоналів, які є відданими і особисто і політично. Відповідно коло людей, з яких він може обирати генпрокурора - дуже вузьке", - зауважив блогер.

Водночас активіст вважає, що в країні обмаль гідних замінити Шокіна.

"Скажу відверто. Хто би мені завтра сказав: призначайте генпрокурора. Я не знаю. В країні настільки обмаль порядних серед відомих людей, що я не знаю кого б призначав. Можливо, пішов би до Віктора Івановича Шишкіна, який був першим прокурором України. Але таких людей дуже і дуже мало", - пояснив він.

Волох переконаний: ГПУ має очолити людина-реформатор.

"Про реформування все відомо. Схема реформування і закон про реформування прийняті. І займається цим Сакварелідзе. І як реформувати - відомо. Практично, все що бракує у цій ситуації, це людини-реформатора на чолі ГПУ. Як, умовно кажучи, Аваков. Який разом з Екою Згуладзе все ж таки зробив дуже серйозні кроки з реформування МВС. Як би ми не критикували його", - резюмував він.

Нагадаємо, що помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд розкритикувала роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. У своїй заяві вона наголосила, що як і поліцію, відомство необхідно вибудувати заново.

Зараз ви читаєте новину «Волох сказав, хто має замінити Шокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути