понеділок, 03 березня 2014 16:32

Влада в Донецьку перейшла до сепаратистів - у будівлі ОДА залишаються заручники
3

Фото: Тетяна Заровна

В Донецькій облдержадміністрації, яку взяли в облогу, в нинішній момент залишаються заручники, яких може бути до 50 осіб. У числі таких і колишній губернатор Андрій Шишацький, якого сьогодні обрали головою Донецької облради, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Чиновниць і більшість журналістів самозваний губернатор Павло Губарєв погодився випустити. Всі жінки були налякані і розгублені, але залишили захоплену сепаратистами будівлю через центральний вхід. Натовп з центрального входу не агресивний. Але з внутрішнього двору - продовжують бити скло. Загарбники кричали: "Працювати!". Від депутатів облради вони зажадали скласти повноваження. І заганяли назад стусанами.

Ніхто не постраждав, але керівники залишаються всередині. Будівлею ходять тітушки, яких раніше ті ж місцеві керівники ПР наймали для розгону Донецького Евромайдана, включаючи учасників "Оборони Донецька".

Перед тим як отримати право залишити будівлю, на вимогу нового "​​губернатора" Павла Губарева журналістів повели (добровільно-примусово ) в прес-центр. Журналісти кажуть, що їх зустрів запах перегару від деяких загарбників. На адресу журналістів чулися крики: "Ганьба".

Міліція пояснює свою бездіяльність так: мовляв, застосовувати зброю до громадян іноземців не хочуть, щоб у Путіна не виникло підставу для введення військ!

На думку всіх заблокованих в ОДА, МВС і особливо СБУ в Донецькій області служили на благо інтересів нового "губернатора" Губарєва. Будівля охоронялося, але міліціонери просто зробили коридор для загарбників - пропустили без найменшого опору і надалі працювали з ними в єдиному руслі.

Павло Губарєв заявив, що будівля облдержадміністрації перейшла в руки повстанців без зброї. Однак, за його словами, на стороні Губарєва знаходиться тисяча озброєних людей.

За словами Павла Губарєва, Роман Романов - голова Донецької міліції, уже присягнув йому на вірність. По поведінці міліції можна зробити висновок, що це правда.

Зараз ви читаєте новину «Влада в Донецьку перейшла до сепаратистів - у будівлі ОДА залишаються заручники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути