Ексклюзиви
субота, 20 липня 2013 11:58

"Влада розгублена і не знає, як вийти з глухого кута" - політолог про столичні вибори

"Влада розгублена і не знає, як вийти з глухого кута" - політолог про столичні вибори
Володимир Бондаренко Фото: vsiknygy.net.ua

На думку керівника Інституту політичних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, зустріч керівника Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з опозиційними депутатами завершилася безрезультатно. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Ця зустріч підтвердила, що Київрада мертва, закінчивши свої повноваження, - зауважує політолог. - Виконувач обов'язки столичного мера, секретар ради Галина Герега навіть не претендує на продовження життя органу самоврядування. Хоча є нагальні питання, які міськрада повинна вирішити. Загроза голови регламентного комітету Володимира Макеєнка про позбавлення мандатів нардепів, які перешкоджали проведення сесії, є тільки струсом повітря. Бо інакше Попов не запросив би опозиціонерів на зустріч".

Відновлення роботи Київради остаточно знищить місцеве самоврядування в столиці, упевнений фахівець.

"Це може зашкодити і підписанню Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, - каже експерт. - Тому влада повинна призначити вибори в Києві. Опозиція має скористатися цим шансом, щоб домогтися призначення виборів. Бо без них говорити про асоціацію з Україною євродепутати не будуть. Цікаво, що Олександр Попов досі не обговорював ситуацію в столиці з президентом Віктором Януковичем, представником якого він є. Це означає, що влада розгублена і не знає, як вийти з цього глухого кута, в який сама себе загнала".

Заява Попова про те, що він хоче зустрітися з Яценюком, Кличком і Тягнибоком свідчить, що нинішня зустріч з опозиційними депутатами закінчилася безрезультатно, зазначає Бондаренко.

"Попов хоче продемонструвати продовження своєї боротьби за крісло мера Києва. Але Кличко вже заявив, що не буде з ним зустрічатися. У цьому плані він послідовний, бо раніше відмовився зустрічатися з президентом. Можливо, захочуть прийти до голови КМДА Яценюк і Тягнибок, але результат буде таким же. Яценюк уже сказав, що Кабмін може виділити цільове фінансування київських програм. Для цього не обов'язково проводити сесію міськради. Але таким чином хоч буде припинений дерибан землі, яка ще не розпродана в столиці. А ініціювати повернення незаконно проданих ділянок має прокуратура", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Влада розгублена і не знає, як вийти з глухого кута" - політолог про столичні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути