четвер, 05 травня 2016 00:11

Вишеградська четвірка підтримує безвізовий режим України з ЄС

Вишеградська четвірка підтримує безвізовий режим України з ЄС
Фото: УНІАН

Вишеградська четвірка, в яку входять Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина, надаватиме повну підтримку безвізовому режиму України з Євросоюзом. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Вишеградська четвірка надає і надаватиме повну підтримку безвізовому режиму України з ЄС. Це дуже по-сусідськи", - написав він у Twitter.

За словами Клімкіна, Вишеградська четвірка планує розробити спецформат співпраці з країнами, що мають Угоди про асоціацію.

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС розгляне питання безвізового режиму для України в травні. Введення безвізового режиму для України та Грузії Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розглядатиме в один день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глави МЗС 12 країн Євросоюзу заявили про необхідність скасування віз для України

20 квітня Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною. За словами очільника Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, Україна, як і Грузія, виконує всі вимоги для отримання безвізового режиму. Відтак, наразі рішення залежить від Європарламенту та Ради ЄС.

Нагадаємо, зустріч міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки та країн "Східного партнерства" відбулася у Празі 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «Вишеградська четвірка підтримує безвізовий режим України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути