середа, 12 лютого 2014 19:28

Вища рада юстиції відправляє у відставку 36 суддів по всій Україні

Вища рада юстиції відправляє у відставку 36 суддів по всій Україні
Фото: zaholovok.com.ua

Вища рада юстиції внесе президенту України та Верховній Раді України подання на звільнення 36 суддів.

Вища рада юстиції внесе президенту України та Верховній Раді України низку подань про звільнення за загальними обставинами 36 суддів у зв'язку з поданням заяви про відставку, а також одного судді - у зв'язку з досягненням пенсійного віку та ще одного - за станом здоров'я, повідомив голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович за підсумками засідання ради, зазначає "ТВі" та повідомлення прес-служби ВРЮ.

"Заяви на звільнення подали судді з Дніпропетровської області, Кіровоградської області, Одеської області, Харківської, Львівської, Івано-Франківської, Черкаської, Донецької, Чернівецької, Вінницької, Хмельницької областей та з Києва", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Вища рада юстиції рекомендує звільнити чотирьох суддів за порушення присяги трьох суддів - у зв'язку з вступом обвинувального вироку. Крім того, щодо двох суддів Вища рада юстиції звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з поданням про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Вища рада юстиції відправляє у відставку 36 суддів по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути