Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 16:00

Віртуальна партія: вказали на цікаву особливість "Слуги народу"

Віртуальна партія: вказали на цікаву особливість "Слуги народу"
"Слуга Народу" не має жодного офіційного працівника. Фото: Politeka

Партія "Слуга Народу" не має жодного офіційного працівника, а також жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

Про це повідомляє Комітет виборців України, проаналізувавши останній звіт політичної партії "Слуга Народу" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2019 року. Про це йдеться на сторінці КВУ у Facebook.

Відповідно до звіту в партії офіційно не працює жоден працівник і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

"За даними звіту партія загалом витратила 479 млн. грн., однак з них жодної гривні на заробітну плату. Така ситуація може свідчити про тінізацію роботи в "Слузі Народу"", - сказано у повідомленні.

Також КВУ наводить дані щодо інших парламентських партій: ВО "Батьківщина" (має 96 працівників, понад 600 осередків), "Європейська солідарність" (39 офіційних працівників, 29 місцевих організацій зі статусом юрособи), "Опозиційна платформа - За життя" (3 працівники, 30 осередків), "Голос" (6 працівників, 13 осередків).

"Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі. Однак робота такої структури, як парламентська партія, передбачає легальну діяльність десятків людей, які займаються організаційною, медійною та іншою партійною роботою. На практиці ситуація з нулями в звіті "Слуги народу" може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах. Де-факто звіт партії показує, що "Слуга народу" залишається переважно віртуальною політичною силою", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турборежим перетворився на балаган. Як "слуги" слухали звіт Гончарука

Водночас депутат "Слуги народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура, коментуючи повідомлення, зазначив непрофесійність такого підходу.

"Осередки можуть створюватися як зі статусом юридичної особи, так і без (відкрийте закон). У "Слуги народу" зареєстровані осередки абсолютно у всіх областях + місто Київ", - написав він.

Головою Ярмолинецької районної державної адміністрації Хмельницької області став Василь Гуменюк. Раніше брав участь у проєкті "Ліга сміху" у складі команди "Вінницькі".

Зараз ви читаєте новину «Віртуальна партія: вказали на цікаву особливість "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути