неділя, 19 жовтня 2014 17:26

Вимушені переселенці принесли під Кабмін "подушку з пустими обіцянками" і вимагали "прав і свобод"

Вимушені переселенці принесли під Кабмін "подушку з пустими обіцянками" і вимагали "прав і свобод"
Фото: nbnews.com.ua

У Києві біля будівлі Кабінету міністрів у неділю активісти та вимушені переселенці провели акцію під девізом "Депутати і чиновники, з вами каші не звариш!".

Пікетники намагалися приготувати їжу на вогні, також вони спробували облаштувати спальне місце за допомогою "відписок" від чиновників, які, за словами учасників акції, не хочуть приймати закон, який вирішить їх проблеми, пише Крим.Реалії.

За словами однієї з ініціаторів координаційного центру допомоги переселенцям "Восток-SOS" Олександри Дворецької, проект закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" покликаний допомогти переселенцям і був розроблений спільно з волонтерськими ініціативами, але навіть не внесено до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради.

"Ми очікуємо, що завтра на засіданні Верховної Ради законопроект №4490а-1 буде внесений до порядку денного і проголосований. Бо якщо він не буде проголосований завтра, то це означає, що наступна Рада його вже не бачитиме і нам знову доведеться переконувати когось, що його треба подавати, реєструвати, розглядати. Ми розуміємо, що тоді у формування бюджету на 2015 року проблему переселенців не ввійдуть", - відзначає Дворецька.

Нагадаємо, за даними Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО і тимчасово окупованій території Криму, на сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб становить 419 000 630 чоловік. Однак у прес-центрі "Восток-SOS" відзначають, що єдиної статистики з цього питання немає, і ніхто її не веде, тому насправді ця цифра в рази більше, адже є велика кількість переселенців, які ніде не реєструються.

Зараз ви читаєте новину «Вимушені переселенці принесли під Кабмін "подушку з пустими обіцянками" і вимагали "прав і свобод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути