Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2014 13:44

Військові слідкуватимуть за дисципліною у Раді – політолог

Військові слідкуватимуть за дисципліною у Раді – політолог
Фото: www.unian.net

Присутність військових у виборчих списках партій є позитивом. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Це хороша тенденція. Вона свідчить про те, що в політиці потрібно опиратися на щирість. Зараз найважливіші люди, які захищають свою країну, це військові. До влади прийдуть ті, хто розуміють, що таке армія, і наскільки вона важлива. Нарешті це усвідомило все українське суспільство, а політики тепер на цьому грають", - зазначив він.

За словами експерта, існує загроза, що по мажоритарці пройдуть "барони", які підтримували Віктора Януковича. "Крім того, у списках буде багато представників партійної бюрократії. Так завжди було, тому це є очікуваним. Одне обличчя зазвичай прикриває немало таких, з яких законодавець, як з глини куля", - зауважив Палій.

Політолог вважає, що військові зможуть в парламенті слідкувати за дисципліною. "У нас була ціла кримінальна фракція, члени якої ходили із автоматами. Це ні для кого не секрет. Нехай краще там будуть військові, аніж криміналітет. Крім того, вони будуть представлені у різних фракціях. Тоді їх голос буде більш-менш почутий. Бо раніше військових просто ігнорували та знищували армію. Але це все не говорить, що Україна вже перейшла на військовий лад", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Військові слідкуватимуть за дисципліною у Раді – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути