Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2014 08:05

"Війна показала, що найбільш прогнила ланка — міліція" - експерт

"Війна показала, що найбільш прогнила ланка — міліція" - експерт
фото: nbnews.com.ua

З питанням люстрації не можна затягувати. Бо чим далі, тим очистити владу буде проблематичніше. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Петро Олещук.

"Люстрація — це руйнація старої політичної системи. Треба усунути всіх, хто до неї належить, а не якихось окремих осіб. Найперше, треба зайнятися ешелонами виконавчої влади на рівні міністерств і відомств. Війна показала, що найбільш прогнилі ланки — правоохоронні органи", - зазначив він.

За його словами, також потрібне очищення судів і прокуратури.

"Але політики в люстрації не зацікавлені. Бо втратять теперішні позиції. Поки що ж, наприклад, в Адміністрації президента з'явилися нові люди. Вони інакше мислять, але працюють у старій системі, накатаній з радянських часів. Тому люди нові, а на ситуацію в країні принципово не впливають. Вони — новий ґвинтик у старій системі", - додав політолог.

Він вважає, що зміни відбуваються і відбуватимуться — в міру того, як зростатиме роль середнього класу.

"Хоча йому протидіють олігархи й великі бізнесмени, яким підпорядковані цілі міста, області, райони. На змінах має наполягати суспільство. Воно повинно тиснути на владу на всіх рівнях. Інакше позитивні зрушення губляться на рівні виконавців, починається саботаж", - зауважив Петро Олещук.

Зараз ви читаєте новину «"Війна показала, що найбільш прогнила ланка — міліція" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути