Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2019 13:41

"Відвернутись від заходу і позичити у Росії $100 млрд". Коломойський шокував новою заявою

"Відвернутись від заходу і позичити у Росії $100 млрд". Коломойський шокував новою заявою
Коломойський почав говорити у дусі кремлівської пропаганди. Фото: УНІАН

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що Україні варто відвернутися від Заходу і налагодити відносини з Росією.

Коломойський заявив, що фінансування з Росії може замінити кредити МВФ, повідомив New Your Times

"Ми готові взяти у росіян 100 мільярдів доларів. Я думаю, що вони з радістю нам їх дадуть", — сказав олігарх.

Заяву Коломойський зробив напередодні візиту місії МВФ в Україну, який запланований на 14 листопада.

Також олігарх заявив, що Україна не має шансів у боротьбі проти РФ.

"Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати. А ви, — Америка, — змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей за це", - сказав Коломойський.

"Замість того, щоб дати гроші, США використовують Україну, щоб послабити своїх геополітичних суперників. "Війна проти Росії до останнього українця". Відбудова зв'язків з Росією стала необхідністю для виживання української економіки", - також заявив він.

Для Коломойського ворожнеча до США є особистою. Він каже, що вважає, що він є об'єктом F.B.I, який, як повідомляється, розпочав розслідування фінансових злочинів у діяльності олігарха, пише західне ЗМІ.

Фіона Хілл, колишній радник Білого дому з питань Європи та Росії, заявила законодавцям, що вона "надзвичайно стурбована" впливом Коломойського на Зеленського.

Джордж Кент, вищий чиновник Державного департаменту, заявив, що він сказав Зеленському, що його готовність розірватися з Коломойським буде лакмусовим випробуванням на його незалежність.

Вільям Тейлор, виконуючий обов'язки посла в Києві, заявив, що попередив Зеленського: "Коломойський, посилює свій вплив у вашому уряді, що може спричинити руїну".

Коломойський сказав, що якби він був би президентом України, то продовжував би розслідування, які розпочав Трамп. На запитання, чи відіб'ється рикошетом це по Україні у разі перемоги демократів на президентських виборах наступного року, Коломойський відповів: "Якщо вони з нами розсваряться, ми поїдемо до Росії", "Російські танки будуть розміщуватися поблизу Кракова та Варшави", "Ваш НАТО скине штани і купить "Памперс".

Зеленський обіцяв, що Коломойський не матиме особливих повноважень у його адміністрації. Але є всебічні ознаки того, що вплив Коломойського зростає, і коментарі олігарха щодо важливості відновлення зв'язків з Росією, ймовірно, викликають занепокоєння серед критиків Зеленського, які вже вважають, що президент готовий підірвати українські інтереси задля здійснення кремлівської мирової угоди, пише New Your Times.

Заява олігарха, який у 2014 році фінансово підтримував українську армію в боротьбі з РФ може бути пов'язана з позицією МВФ щодо ситуації з ПриватБанком, пише "Новое время"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський кинув тінь на Коломойського

Колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зобов'язали виплатити 10,9 млн фунтів стерлінгів, або $14,01 млн судових витрат. Рішення ухвалив Апеляційний суд Англії та Уельсу.

Зараз ви читаєте новину «"Відвернутись від заходу і позичити у Росії $100 млрд". Коломойський шокував новою заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути