пʼятниця, 05 лютого 2016 20:15

Відставкою Абромавичус послабив коаліцію - експерт

Відставкою Абромавичус послабив коаліцію - експерт
У Раді все частіше звучать заяви про перевибори. Фото: dt.ua

Відставками міністри намагалися розширити свої повноваження. Але не розрахували, як це може обернутися для коаліції.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Цибулько.

"Вони боролися за свободу прийняття рішень. Але не збиралися насправді йти. Проте Абромавичус вирішив не просто піти, а звинуватив у корупції найближчого соратника президента. Цим майже довів до розвалу коаліцію. Після такого холодного душу міністри зрозуміли - шантажувати партнерів по коаліції далі не можна. Бо це ставить Кабмін на грань виживання. Відставкою Абромавичус послабив коаліцію", - вважає Цибулько.

Він прогнозує: "Самопоміч" і "Батьківщина" розхитуватимуть коаліцію.

"Якщо скандал з Абромавичусом спробують спустити на гальмах, то будуть перевибори. Вони зараз вигідні "Батьківщині". Там вірять, що заведуть в парламент більше депутатів та зможуть впливати на формування уряду. Тому Тимошенко не дає скандалу затихнути. Відмовилася співпрацювати з урядом. "Самопоміч" також відмовилася від співпраці з урядом і розхитує коаліцію. Але їх рейтинги падають. На виборах їм не вдасться покращити результат. Тому відмова співпрацювати з Яценюком виглядає нелогічно. Але вони діють в інтересах головного спонсора - Ігоря Коломойського. Коломойський, як власник індустріальних активів, потерпає від кризи і зазнає збитків від дій влади. Тому його політичні проекти намагаються послабити владу. Домагаються дострокових виборів у вересні", - сказав Цибулько.

Нагадаємо, що міністр економіки Айварас Абромавичус подав у відставку. Заявив, що заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко блокує реформи.

Також подавали у відставку міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко. Але вони відкликали заяви.

Зараз ви читаєте новину «Відставкою Абромавичус послабив коаліцію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути