пʼятниця, 01 серпня 2014 19:31

Вибори в Раду повинні проводитися за пропорційною системою - Порошенко

Вибори в Раду повинні проводитися за пропорційною системою - Порошенко
Петро Порошенко Фото: ru.wikipedia.org

Вибори до Верховної Ради в оптимальному випадку повинні проводитися за пропорційною системою з відкритими списками. У цьому переконаний президент України Петро Порошенко.

"У мене є своє абсолютно тверде переконання, який закон є оптимальним: це пропорційна система з відкритими списками. Який компроміс буде досягнутий у Верховній  Раді - це поки що ще питання відкрите, оскільки попереду тиждень, коли ми домовилися, що парламентська комісія за участю президентського представника в парламенті відпрацює виборчу систему", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам в п'ятницю.

Водночас, за словами глави держави, недосконале виборче законодавство не повинно бути використано для того, щоб відкласти вибори.

"Україна не має часу на розмови. Тому не домовляться про пропорційну систему з відкритими списками - хай ідуть із закритими списками. Взагалі не здатні домовитися - вибиратися по тому законодавству, яке є зараз, але вибори відбудуться за будь-якої погоди", - підкреслив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Раду повинні проводитися за пропорційною системою - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути