понеділок, 15 вересня 2014 19:50

Вибори під дулами автоматів на Донбасі не визнають — політолог

Вибори під дулами автоматів на Донбасі не визнають — політолог
Фото: nstarikov.ru

До парламенту пройдуть до 20 кандидатів від Росії. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Цибулько.

"Вибори на всій території Донбасі — це підтвердження того, що це українська територія. Обрані на цих територіях депутати відображатимуть настрої населення. За умови, що вибори будуть демократичними. Проте російські бойовики намагатимуться провести вибори під думали автоматів. Результати таких виборів ніхто не визнає. На Донбасі достатня кількість спостерігачів ОБСЄ, які проінформують Організацію з безпеки і співпраці в Європі про перебіг кампанії", - розповів експерт.

Він зазначив, що в парламент від Росії пройде до 20 кандидатів: "Донбас голосуватиме за проукраїнських кандидатів. Тому що вже постраждали від дій Партії регіонів. В наступному парламенті проросійські депутати не нестимуть ніяких загроз. Це будуть лише контроверсійні заяви, істерики. Їх депутатська робота і статус — сумнівна. Від лідерів сепаратистів ризикуємо отримати в парламенті нові злодійські групи. Вони шантажуватимуть Київ, обдираючи його фінансово на реконструкцію Донбасу. Хоча цей регіон буде типовою Південною Осетією, який грабуватиме місцеве населення і бюджет".

Зазначимо, що на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися парламентські вибори. Про такі таємні домовленості між Порошенком та Путіним говорять у політикумі. 14 вересня Партія регіонів заявила, що не йде на вибори. Проте шість політпартій, куди увійшли колишні "регіонали", об'єдналися в одну — "Опозиційний блок". На виборах вони розраховують отримати 3,5 мільйони голосів за рахунок Донбасу. Також 800 тисяч у Харківській області. Це близько 20 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Вибори під дулами автоматів на Донбасі не визнають — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути