середа, 27 серпня 2014 14:39

Виборчими трендами цього року є лідерство Президента і динаміка Ляшка

Виборчими трендами цього року є лідерство Президента і динаміка Ляшка

Аналізуючи тренди оголошеної виборчої кампанії в своєму блозі на From-ua, президент Bohush Communications Деніс Богуш виділяє кілька важливих факторів, серед яких лідерство Президента і динаміка Олега Ляшко.

"Перший - лідируючий тренд Порошенко і його політичної сили. Як би вона не називалась, але підтримка чинного Президента та його команди залишається дуже високою. Вибори Президента показали, що його команда може показувати дуже ефективні ходи і інструменти на виборах. Є звичайно і негативні думки, пов'язані в основному з соціально-економічними проблемами і недостатнім чищенням всіх гілок влади від корупціонерів, але, на мою думку, кардинально на рейтинг підтримки ці чинники не вплинуть "- пише політолог.

"Другий - атаки на Олега Ляшка і його політичну силу. Після оголошення його високих рейтингів (на другому місці), почалася інформаційна війна, причому з різних джерел. Чи досягнуть ці атаки ядра його електорату - велике питання, але тенденція дискредитації цієї політичної сили буде тривати до кінця виборів. У Ляшка фактично немає реальних конкурентів на його електоральному полі, яке він в останні два місяці помітно расширив. Погіршення економічної ситуації в Україні може збільшити число потенційних прихильників Радикальної партії "- відзначає експерт.

Говорячи про Юлію Тимошенко, Денис Богуш підкреслює: "Катастрофічне зниження підтримки Юлії Тимошенко. Очевидно, що багато членів партії "Батьківщина" не очікували такий негативний тренд. Це ж достатньо буде болісно для депутатів фракції у Верховній Раді, які вже підшукують теплі місця в інших спісках. Також є інтригою поява-непоява Арсенія Яценюка в списках Батьківщини і хто з них (Тимошенко-Яценюк) буде першим номером. У будь-якому випадку Батьківщина в загальному заліку може виявитися на 3-5
місцях, серед партій, які пройдуть до парламенту. ".

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко оповістив про розпуск Верховної ради, у зв'язку з відсутністю коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Виборчими трендами цього року є лідерство Президента і динаміка Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути