вівторок, 25 жовтня 2016 13:08

Виборчий бюлетень хочуть зменшити

Виборчий бюлетень хочуть зменшити
УНІАН

У Верховній Раді хочуть спростити форму бюлетеня на парламентських виборах.

Відповідний законопроект №5306 зареєстрував нардеп із БПП Олександр Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири партії отримали з бюджету понад 141 млн грн

Він пропонує внести зміни до закону про вибори народних депутатів України.

"Практика проведення виборів свідчить про постійне збільшення кількості суб'єктів виборчого процесу. Розмір виборчого бюлетеня вже досягав метра, а сам бюлетень був незручним для голосування та підрахунку голосів", - зауважив депутат.

Також затратним є виготовлення бюлетенів.

"Для виборів народних депутатів видатки на виготовлення бюлетенів та їх доставлення до окружних виборчих комісій становитимуть понад 167 мільйонів гривень", – пояснив парламентарій.

До бюлетеня пропонують вносити тільки назву і дату проведення виборів депутатів, позначення виборчого округу (загальнодержавний чи одномандатний), номер одномандатного округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, а також місця для печатки дільничної виборчої комісії та контурний шаблон для вписування цифр, з яких складається порядковий номер партії чи кандидата в депутати.

Інформацію про учасників виборів розміщуватимуть на плакатах на виборчій дільниці та в кабіні для голосування, йдеться у законопроекті.

"Виборцю залишиться лише вписати цифрами порядковий номер партії, зазначений у переліку партій для голосування, за кандидатів у депутати від якої він голосує. У бюлетені для голосування в одномандатному окрузі виборець вписує в контурний шаблон цифрами номер кандидата в депутати", – пояснив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «Виборчий бюлетень хочуть зменшити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути