середа, 23 квітня 2014 17:52

Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе - Черненко

Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе - Черненко

Державна охорона має надаватись усім кандидатам в Президенти на рівних умовах. Про це під час прес-конференції в Одесі заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

Олександр Черненко відзначив, що раніше згідно з законом "Про вибори" державна охорона була передбачена для всіх кандидатів у Президенти. Але ухвалені нещодавно зміни до законодавства цю норму скасували. "Виникає питання, чому одним кандидатам надана охорона, а іншим ні? Хотілося б, щоб для держави всі були рівні і якщо надається охорона - то для всіх кандидатів", - сказав він.

Олександр Черненко припустив, що доручення, яке в.о. Президента Олександр Турчинов надав Управлінню держохорони щодо цілодобової охорони лише 6 з 23 кандидатів, є спробою не допустити решту до поїздок в регіони. "Можливо хтось хоче, щоб та сама Королевська менше їздила, чи інші кандидати, які не одержали охорону по Україні", -сказав Олександр Черненко.

Неоднозначною, за словами експерта, є й ситуація із забезпеченням окружних виборчих комісій представниками від кандидатів в Президенти. "Наприклад Олег Царьов, який нібито дуже відомий, не подав навіть в половину комісій своїх кандидатів. Чи той же Ярош - так само в нього дуже багато членів комісій, які просто не розпочали працювати. Водночас Богомолець, Королевська та Гриценко, забезпечили всі комісії кандидатами", - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо технічних кандидатів, які також балотуються, Олександр Черненко відзначив, що неправильно називати такими, хто не є лідерами перегонів. За його словами, технічний кандидат – це той кандидат, якого використовує інший. "Якщо кандидат, навіть не є лідером рейтингу, а веде самостійну кампанію, то його важко назвати технічним. Багато з них, розглядають цю президентську кампанію як старт для майбутньої парламентської", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути