пʼятниця, 04 вересня 2015 12:37

Верховна Рада має невідкладно ухвалити закон, який дозволить швидко повернути вкрадене Януковичем, - "Народний фронт"

Верховна Рада має невідкладно ухвалити закон, який дозволить швидко повернути вкрадене Януковичем, - "Народний фронт"

Верховна Рада на пленарному засіданні у четвер проголосувала за включення до порядку денного революційного законопроекту №3025 "Про особливий режим спеціальної конфіскації майна".

Фракція "Народний фронт" заявляє про те, що цей законопроект відкриє можливості для повернення до Державного бюджету коштів і майна, які були незаконно здобуті колишніми високопосадовцями, - повідомляє прес-служба партії.

"За час свого існування режим Януковича вкрав у народу України мільярди доларів, виводячи їх за допомогою підставних осіб і офшорних компаній за кордон.

Намагаючись уникнути відповідальності за свої злочини, соратники Януковича втекли з країни, переховуючись від українського правосуддя і перешкоджаючи слідству. Домогтися повернення вкрадених коштів згідно діючого українського законодавства є практично неможливим, через що і виникла необхідність ухвалити окремий закон.

Законопроект №3025 запроваджує особливий режим спеціальної конфіскації грошових коштів та іншого майна колишнього президента Януковича та його соратників - Азарова, Арбузова, Захарченка, Клименка та інших.

Застосування такого режиму повністю відповідає всім міжнародним нормам, які діють у Європейському Союзі. Також свої позитивні висновки щодо законопроекту надав Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Генеральна прокуратура.

"Народний фронт" також висловлює вдячність всі тим, хто допомагав у підготовці законопроекту, зокрема Генеральному прокурору Віктору Шокіну, якому фактично належить головна ідеологія законопроекту, а також всім іншим фахівцям-правознавцям.

"Ми висловлюємо тверде переконання в тому, що в процесі розгляду цього законопроекту як в профільних комітетах, так і під час голосування у сесійній залі, всі демократичні сили одностайно підтримають цей закон", - наголошують у "НФ".

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада має невідкладно ухвалити закон, який дозволить швидко повернути вкрадене Януковичем, - "Народний фронт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути