Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2014 19:33

В Україні вже є парламентська більшість - експерт

В Україні вже є парламентська більшість - експерт
Фото: uagolos.com

До парламентської коаліції увійдуть близько 244 народних депутатів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Павло Нусс.

"За попередніми результатами парламентських виборів в Україні вже є парламентська, проукраїнська та прозахідна більшість. Враховуючи результати на мажоритарних округах, фактичну перемогу отримав "Блок Петра Порошенка". Кількість його депутатів буде складати приблизно 127 депутатів. Друге місце посяде проурядова партія "Народний Фронт". Фактична кількість парламентарів - близько 84. Далі йде "Самопоміч", яка здивувала сучасну соціологію своїми результатами, і делегувала в парламент приблизно 33 людини", - зауважив експерт.

За його словами, говорити про початок переговорів зі створення коаліції можна лише після офіційного оголошення результатів виборів, але є фактори, які впливають на прискорення консультацій. "Війна на Донбасі та невідкладне проведення життєво необхідних реформ змушують політиків консолідуватися. Вони ж впливають на прискорення консультацій зі створення конституційної більшості в 300 ситуативних голосів в наступному парламенті. Вони мають об'єднатися навколо імплементації "Стратегії 2020" або коаліційної угоди. Бо обговорювати питання квот та посад – шлях в нікуди, і про це заявили президент та його партнери", - зазначив Нусс.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вже є парламентська більшість - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути