середа, 22 серпня 2012 17:30

В Україні достатньо свого газу, аби забезпечити потребу всього населення - Турчинов

В Україні достатньо свого газу, аби забезпечити потребу всього населення - Турчинов
"Населенню газ перепродається вдвічі дорожче, ніж має бути". Фото: obozrevatel.com

Українського природного газу вистачає для того, щоби забезпечити права всіх українців.

Про це на брифінгу у Києві сказав керівник Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Чинна влада чим ближче час виборів, тим нахабніше, підступніше і небезпечніше працюють і в напрямку привласнення стратегічних ресурсів України, - наголосив він. - Ви пам'ятаєте, скільки було спекуляцій навколо вартості газу. Янукович, Азаров і ніші представники влади розповідають про проблеми з контрактами і не можуть підписати з РФ".

Водночас, за словами політика, українського природного газу цілком достатньо і тому ціни для споживачів занадто завищенно.

"Україна видобуває 20,6 млрд куб м газу. Це достатній обсяг газу, щоб повністю задовольнити потреби населення. Уряд, коли розповідає про підвищення цін, дуже часто штучно збільшує обсяг споживання газу. Але безпосередньо населення споживає 9,3 млрд куб м газу, і під час опалення — ще біля 8 млрд куб м газу. В цілому населення споживає 17,3 млрд газу", - розповів Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в червні платила $428,5 за тисячу кубів російського газу - Держстат

Він підкреслив: "Тому ми можемо чітко констатувати, що газу, який видобувається в Україні, повністю достатньо для того, щоб забезпечити українських громадян".

Політик також додав, що за найбільш максимальними підрахунками вартість українського газу орієнтовно дорівнює 45 дол за тис куб м. У той же час, населенню цей газ перепродається вдвічі дорожче.

Зараз ви читаєте новину «В Україні достатньо свого газу, аби забезпечити потребу всього населення - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути