вівторок, 20 січня 2015 18:28

В Україні досі працюють фірми та медіа-холдинги "сім'ї" Януковича — політолог

В Україні досі працюють фірми та медіа-холдинги "сім'ї" Януковича — політолог
Ігор Лосєв Фото: ukrcenter.com

Бізнес "cім'ї" екс-президента Віктора Януковича в Україні продовжує приносити їм прибуток. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Ігор Лосєв, коментуючи те, що Печерський суд заочно арештував Януковича та Азарова.

"Не бачимо реальних дій Яреми. Генпрокурор — недієздатний. Він нінащо не спроможний, або президент не дає йому і кроку ступити. Таке враження, що це свідомий саботаж, а не робота на інтереси держави. Якщо наші чиновники діятимуть такими ж методами, то з цього нічого не вийде. Влада робить один крок вперед і десять назад. Танцюють політичне танго", — зазначив експерт.

Лосєв підкреслив, що владі треба діяти рішучіше.

"Рада прийняла закон про можливість заочного засудження. Його треба використати проти прихильників диктатури. Тобто треба засудити усю банду колишніх чиновників, яка повтікала з країни. В тому числі, присудити конфіскацію майна. Бо в Україні досі працюють фірми "cім'ї" Януковича і дають їм прибуток. Досі працюють медіа-холдинги Курченка і йому подібних. Таке враження, що Порошенко змовився з людьми Януковича, як свого часу Ющенко з Кучомою щодо забуття справи Гонгадзе. Олігархи, які спонсорували терористів на Донбасі, абсолютно не бояться покарання. Спокійно насолоджуються життям у Києві. Продовжують грабувати Україну і впливати на її політику", — розповів він.

Політолог зауважив, що Путін не віддасть Україні колишніх чиновників-утікачів.

"Треба зробити так, щоб ці люди не мали можливості виїхати з Росії. Нехай, там сидять, наче у в'язниці. Ми вимагаємо від Заходу запровадити суворіші санкції проти Росії. Чому Україна не може заборонити всім своїм фірмам вести будь-які справи у Криму? Америка це зробила. Складається враження, що територіальна цілісність України більше непокоїть Обаму і Меркель, ніж Порошенка. Бо вони завжди, у своїх виступах, згадують про необхідність повернення окупованого Криму Україні. Порошенко, виступаючи на мітингу в знак солідарності з французами, про Крим не сказав жодного слова", - додав експерт.

Нагадаємо, за клопотанням Генпрокуратури столичний Печерський суд постановив затримати екс-президента Віктора Януковича та екс-прем'єра Миколу Азарова. Відтепер слідчі Генпрокуратури мають право вимагати їх екстрадиції з Росії. Зазначимо, що проти Януковича та інших колишніх чиновників відкрито кримінальне провадження про масові вбивства мирних громадян. Їх оголошено у розшук.

Зараз ви читаєте новину «В Україні досі працюють фірми та медіа-холдинги "сім'ї" Януковича — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути