Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2015 17:30

В Ризі визначились, коли скасувати візи для українців - джерело
6

Фото: Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Президент Петро Порошенко зустрівся із учасниками форуму громадянського суспільства у Ризі у посольстві України у Латвії.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Зустріч тривала годину. На ній були присутні міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр фінансів Наталя Яресько, заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий.

Порошенко розповів учасникам громади у чому полягає суть його стратегії. З його слів, найважливішими для нього є такі напрямки: децентралізація, реформи у прокуратурі, боротьба з корупцією, закінчення війни та ліберизація візового режиму з Україною. Джерело зустрічі повідомляє, що ймовірного датою відміни візового режиму України з ЄС є червень 2016 року. Вступу України до ЄС варто чекати через десять років. За умови виконання усіх необхідних реформ.

Офіційно саміт Східного партнерства у Ризі починається о 18.00. Опісля у глав країн, які будуть присутні на Саміті, почнеться робоча вечеря, яка буде закритою від преси.

Президенти Білорусі та Азербайджану на Саміт до Риги не приїхали. Олександр Лукашенко, як відомо, знаходиться у чорному списку ЄС. Замість нього на зустрічі буде міністр закордонних справ Володимир Макей. Ільхам Алієв свою відсутність пояснив "напруженим робочим графіком".

Зараз ви читаєте новину «В Ризі визначились, коли скасувати візи для українців - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути