Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 10:36

В радники Порошенка запрошують Більдта та колишніх прем'єрів країн ЄС

В радники Порошенка запрошують Більдта та колишніх прем'єрів країн ЄС
president.gov.ua

Колишній прем'єр Литви Андрюс Кубілюс, екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту із закордонних справ Елмар Брок та інші запрошені на роботу в створену президентом України Петром Порошенком команду зарубіжних радників, покликану сприяти в проведенні реформ у країні.

Як підтвердив Андрюс Кубілюс, він отримав таку пропозицію телефоном у вівторок ввечері від колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі, який очолює засновану в лютому цього року Міжнародну консультативну раду з реформ.

"Він мені подзвонив, сказав мені, хто може увійти до складу цієї ради з інших відомих європейських політиків, і я погодився", - сказав Кубілюс.

За його словами, Саакашвілі назвав і кілька інших потенційних радників, з якими ведуться переговори або вже домовлено про роботу.

Це колишній прем'єр і глава МЗС Швеції Карл Більдт, голова Комітету Європейського парламенту з закордонних справ Ельмар Брок, євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, екс-прем'єр Словаччини Мікулаш Дзурінда, а також відомий шведський економіст Андерс Аслунд, який був радником з питань економіки у колишнього президента України Леоніда Кучми і прем'єра Латвії Валдіса Домбровскіса.

Кубілюс сказав, що ця консультативна рада, швидше за все, буде працювати неформально, однак повинна час від часу проводити засідання в Україні.

За його словами, головні реформи в Україні потрібно провести у галузях економіки, управління, боротьби з корупцією та правоохоронних органів, і це не менш важливо, ніж воювати на фронті з підтримуваними Росією сепаратистами на сході України.

Кубілюс поки не знає, коли команда радника розпочне роботу.

Зараз ви читаєте новину «В радники Порошенка запрошують Більдта та колишніх прем'єрів країн ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути