пʼятниця, 20 травня 2016 19:04

В Опоблоці мають сумніви щодо законності призначення Гройсмана прем'єром

В Опоблоці мають сумніви щодо законності призначення Гройсмана прем'єром

Фракція "Опозиційний блок" внесла до Конституційного суду України подання щодо конституційності призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

Відповідна інформація міститься у заяві партії.

"Постанова про призначення Гройсмана прем'єром прийнята з "грубим порушенням регламенту і Конституції України", - вказується у поданні.

Зазначається, що парламент однією постановою прийняв відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і призначив на цю посаду Гройсмана. Крім того, кандидатура Гройсмана на посаду прем'єр-міністра була внесена до Верховної Ради не президентом за пропозицією парламентської більшості, а народними депутатами неіснуючої коаліції.

"Це є грубим порушенням вимог Конституції України, а саме частини другої-третьої 114-ої статті Конституції", - підкреслили в Опоблоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив "пріоритетні кроки" Гройсмана

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада прийняла пакетну постанову про прийняття відставки прем'єра Арсенія Яценюка та призначення головою уряду спікера Ради Володимира Гройсмана.

Раніше, фракція "Батьківщина" також заявляла про наміри направити подання у КС щодо законності процедури призначення Гройсмана прем'єром.

Зараз ви читаєте новину «В Опоблоці мають сумніви щодо законності призначення Гройсмана прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути