Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2014 08:55

В Одесу прибув корабель управління "Донбас"

В Одесу прибув корабель управління "Донбас"
Фото: mil.gov.ua

В порт Одеси з Севастополя прибув розблокований в результаті досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України та Росії корабель управління Військово-Морських Сил України "Донбас", який був захоплений російськими військовими в березні поточного року.

"Донбас" прибув до місця призначення за допомогою морського буксира "Геннадій Савельєв". Обов'язки командира перегінного екіпажу на переході морем виконував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, командир корабля управління "Славутич" (на сьогодні цей корабель, раніше також захоплений російськими військовими, ще залишається під контролем ЗС РФ у Севастополі).

За словами Глухова, системи життєзабезпечення корабля по лінії електромеханічної бойової частини, так само як і станція радіолокації, в нормальному стані. Але цього, на жаль, не можна сказати про стан засобів зв'язку та рятувального майна. За інформацією офіцера, останні на кораблі до моменту повернення його Україні в значній мірі просто відсутні.

Нагадаємо , корабель управління "Донбас" став четвертим після ракетного катера "Прилуки", танкера "Фастів " і судна розмагнічування "Балта", який був повернутий ВМС України і перебазований до Одеси.

 

Зараз ви читаєте новину «В Одесу прибув корабель управління "Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути