вівторок, 28 січня 2014 21:37

В Черкасах активіста автомайдану Хаджинова засудили до 60 діб арешту

В Черкасах активіста автомайдану Хаджинова засудили до 60 діб арешту
Фото: zakarpattya.net.ua

Щойно у Соснівському районному суді Черкас одному з лідерів автомайдану Сергію Хаджинову суддя виніс рішення про міру запобіжного заходу тримання під вартою на 60 діб. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Адвокат Хаджинова просив обрати іншу міру запобіжного заходу, а черкаські опозиціонери Анатолій Бондаренко і Станіслав Овчаренко зверталися до суду із прохання взяти Хаджинова на поруки. Проте суд не взяв це до уваги.

"Мені не зрозуміло чому я тут знаходжуся", - звертався Хаджинов до судді перед тим як той пішов у дорадчу кімнату. - Мене затримали на іншій вулиці. Там я підійшов до співробітників "Беркуту", які сиділи в автомобілі, що супроводжував автобус із правоохоронцями. Попросив надати службове посвідчення. Вони сперечалися зі мною хвилин 10. Потім один з них показав мені посвідчення. Це був Тіхонов Олександр. В цей час другий "беркутівець" повалив мене на землю, вдарив по спині і одягли на мене наручники. Тоді посадили в автозак. Це моє алібі. Викличте того "беркутівця" і запитайте.

Адвокат звертався до суду, що жодних доказів причетності Хаджинова до штурму адміністрації немає. Також за його словами немає ризиків за якими необхідно брати під варту. Проте суд до уваги цього не взяв.

Розглядали справи також інших автомайданівців. Станом на зараз відомо, що двоє з них отримали домашній арешт. Михайло Тараненко із Золотоніського району Черкаської області та Віктор Боришевський.

Хаджинову інкримінують участь у масових заворушеннях під час штурму Черкаської ОДА в ніч 27 січня.

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах активіста автомайдану Хаджинова засудили до 60 діб арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути