Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2016 15:48

"Уже друга половина 2016 року, а результатів немає", - Transparency International про покарання влади Януковича

"Уже друга половина 2016 року, а результатів немає", - Transparency International про покарання влади Януковича
УНІАН

Transparency International Україна, адвокати Небесної сотні та антикорупційні організації спільно звернулися до влади та правоохоронних органів з вимогою не зволікати з покаранням представників влади режиму Януковича.

Про це йдеться у спільній заяві поширеній організацією.

"Сьогодні вже друга половина 2016 року, а українська правоохоронна система не показала результатів: жодного обвинувального вироку щодо організаторів та високопосадовців, жодного долара не повернуто державі", - наголошують автори.

За словами правозахисників, правоохоронна система поводиться пасивно, "частіше перебуваючи в ролі спостерігача". "Кримінальні провадження відкривають переважно завдяки проактивній позиції громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів", - вказують активісти.

В організації також повідомили про прибуття до України голови правління Transparency International Хосе Уґаса. "Одного з провідних антикорупціонерів світу. Він, будучи колишнім спецпрокурором Перу, притягнув до кримінальної відповідальності чинного тоді президента Альберто Фухіморі", - йдеться у заяві.

"Закликаємо Генпрокуратуру застосувати інститут спільних міжнародних слідчих груп. Слід долучити до розслідувань кримінальних правопорушень Януковича і його поплічників слідчих країн, де так само здійснювалась злочинна діяльність (реєструвались компанії, витрачались кошти, отримані кримінальним шляхом). Для підвищення довіри до спільної слідчої діяльності, координувати розслідуванння має прокурор країни-партнера", - вказують правозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про справи проти екс-чиновників Януковича

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв про завдання - передати справу щодо Януковича і його злочинного оточення до суду.

Зараз ви читаєте новину «"Уже друга половина 2016 року, а результатів немає", - Transparency International про покарання влади Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути