Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 12:51

Українських військових звинувачують у тероризмі - Путін

Українських військових звинувачують у тероризмі - Путін
УНІАН

Президент РФ Володимир Путін підтвердив факт полону українських військових, заявивши, що їх звинувачують у тероризмі.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві.

Відповідаючи на запитання журналіста про полонених, президент Росії сказав сказав: "Що стосується інших військовослужбовців, яких ви згадали, ми не вважаємо їх ніякими полоненими, вони містяться в місцях позбавлення волі та щодо них проводиться попередній розгляд, попереднє слідство в їх причетності до терористичної діяльності".

Нагадаємо, що 17 грудня адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що Росія утримує близько 30 українських військовополонених у різних слідчих ізоляторах.

"З того, що нам відомо від правозахисників і деяких українських громадян, родичів тих, хто опинився в полоні під Иловайском і були передані в Росію, ми знаємо, що мова йде про три десятки осіб", - сказав він.

За словами Фейгіна, серед цих 30 українських полонених, утримуваних у російських СІЗО, військовослужбовці різних "парамілітарних утворень", військовослужбовці Збройних сил України та регулярних частин.

"Вони перебувають у різних слідчих ізоляторах. Це підтверджують ряд правозахисних організацій, які займаються їх долею", - зазначив він і додав, що в цій ситуації український МЗС повинен звернутися в російський МЗС, звернутися до Слідчого комітету РФ по особам, які залучені у кримінальній справі, по якому проходить також Савченко, і вимагати представити цей список громадян України.

Як сказав Фейгін, успіх у справі Савченко стане прецедентом і буде сприяти звільненню інших українських військовополонених.

Зараз ви читаєте новину «Українських військових звинувачують у тероризмі - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути