четвер, 17 квітня 2014 15:27

Українські мільярдери могли б допомогти українській армії грошима - експерт

Українські мільярдери могли б допомогти українській армії грошима - експерт
Фото: tsn.ua

 Політолог Олег Соскін вважає пустими балачками пропозицію заступника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, бізнесмена Бориса Філатова щодо грошової винагороди за затримання диверсантів та звільнення адмінбудівель від сепаратистів. Соскін назвав подібні заяви провокаціями, повідомляє Gazeta.ua.

На думку політика, слова Філатова не є офіційною позицією самого олігарха -губернатора Коломойського.

"Підтримувати Збройні сили України необхідно, але це потрібно робити цивілізовано", - зауважив експерт.

Він пояснив, що олігархи могли б допомогти українській армії через створення відповідного фонду.

"Потрібно зробити фонд підтримки Збройних Сил України. Коломойський​, Боголюбов, Ярославський, Ахметов, Тігіпко, які стали мільярдерами завдяки пограбуванню українців, могли б перераховувати туди свої кошти. У фонді потрібно створити наглядову раду, щоб все було публічно - куди гроші йдуть, кому виділяються, який бюджет. З нього можна стимулювати людей, наприклад таких як у Маріуполі, які чинили шалений опір. Але не давати їм за це гроші, бо це розбещує людину, а вирішувати їхні соціально-матеріальні питання — чи для підтримки дітей, їхнього навчання, чи вирішити питання з квартирою тощо.

Також потрібно підтримати українських вояків, які вийшли з Криму. Їм потрібно виділити кошти, щоб вони обжилися в містах. Наприклад поставити на східному кордоні гарнізон , щоб унеможливити захоплення цих міст бандами, терористами чи диверсантами. Така підтримка була б цивілізованою", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що Борис Філатов запропонував жителям Донбасу щедру грошову винагороду за здачу зброї, захоплення в полон російських диверсантів і звільнення адмінбудівель на Донбасі. Про це він повідомив на своїй сторінок в Facebook.

Наприклад,  за кожен повернутий автомат пропонується винагорода 1000 доларів США, кулемет - 1500 доларів США, гранатомет - 2000 доларів США. За кожного переданого "зеленого чоловічка" - винагорода 10 000 доларів США. За кожну звільнену будівлю, передану місцевій владі та під охорону спецроти "Донбас" батальйону "Дніпро" - винагороду 200 000 доларів США".

Зараз ви читаєте новину «Українські мільярдери могли б допомогти українській армії грошима - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути