Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2014 16:41

Українська влада грає на боці Росії — Чорновіл

Українська влада грає на боці Росії — Чорновіл
Фото: dt.ua

Після Великодня в Україні негайно має бути розпочата антитерористична операція.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"АТО досі ще жодної секунди не тривала. Спробували захистити військові частини у Краматорську та у Маріуполі. Але це не антитерористична операція, а статутні дії, які потрібно робити для захисту військових об'єктів. Операція блокується владою — Турчиновим та Аваковим. Чому так роблять — не знаю. Є варіант, що Юля домовилася з Путіним. Ще один — ніби вирішили, що Україні буде легше жити без двох або п'ятьох областей. Українська влада грає на боці ворога", - наголосив він.

Політик вважає, що зустріч у Женеві не стала серйозним успіхом для України.

"Які Росія має тепер зобов'язання? Що вона не діятиме агресивно на українській території. Але вони і так заявляють, що цим не займаються. Мовляв, немає тут їхніх військових. Крім того, в контексті цих переговорів Росію не можна прив'язати до пункту про звільнення захоплених приміщень. Вони ж кажуть, що це внутрішня справа України. То ж віри тут замало", - зауважив Чорновіл.

Екс-нардеп не розуміє, чому позиція України на перемовинах виявилася не достатньо сильною. "Напередодні міністр закордонних справ дав зрозуміти, що ми їдемо туди добре підготовленими. Мали представити достовірні факти участі Російської Федерації та її військових у агресії проти України. Йдеться про затриманих диверсантів, шпигунів. На цьому фоні ситуація виглядала би інакше. Однак силові структури не забезпечили нашу делегацію матеріалами, або ті виявилися не зовсім адекватними. Країна, яка себе не захищає, а лише чекає допомоги інших, не має права на підтримку. Світ від нас втомиться. Скільки можна чекати від нас якихось дій? Чому Європа зараз повинна нести величезні економічні збитки від протидії Росії, якщо Україна навіть кроку не хоче зробити в цьому напрямку?", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада грає на боці Росії — Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути