Ексклюзиви
субота, 13 жовтня 2012 11:36

Українська платформа "Собор" знімається з виборів на користь опозиційних сил

Українська платформа "Собор" знімається з виборів на користь опозиційних сил
У Львові "Собор" збирав тисячні мітинги. Соціологи наголошували, що рівень підтримки партії не перевищує 1%. ФОТО: сайт УП "Собор"

Партія Українська платформа "Собор" планує знятися з виборчих перегонів.

Про це на з'їзді партії оголосив її лідер Павло Жебрівський.

"Центральний провід партії рекомендує зняти "Собор" із виборів. Це дуже важке рішення, але водночас — це рішення чесне. Інші політичні сили мають взяти приклад і так само консолідуватися, аби перемогти цю владу", - сказав він.

Водночас, за словами Жебрівського, партія вирішила не зніматись на користь певної політичної сили.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Львові на мітинг "Собору" прийшли 4 тисячі осіб

"Безумовно, ми закликаємо не голосувати за Партію регіонів, комуністів та Королевську, які готові сформувати більшість. Хто готовий голосувати за "Батьківщину", то хай голосує. Хто за "УДАР" - нехай голосує. Як і за "Свободу". Ми ж прийняли таке рішення саме для того, щоб не відібрати жодного голосу в інших політичних сил", - пояснив політик.

Жебрівський також зазначив, що від УП "Собор" продовжують передвиборну кампанію мажоритарники, які мають шанс на потрапляння до парламенту. Але, за його словами, якщо хтось із них також відчуває, що не проходить, то має зняти свою кандидатуру на користь більш сильних опозиціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УНА-УНСО може знятися з виборів

"Амбіції мають бути придушені, бо сьогодні над Україною зависла реальна загроза. Цю владу треба перемогти за будь-яких умов", - наголосив він.

Нагадаємо, що від "Собору" по мажоритарних округах балотуються наступні кандидати: Олександр Гудима №221, Павло Жебрівський №63, Євген Жовтяк №95, Олександр Заліван №171, Руслан Кулик №165, Анатолій Ляшецький №156, Ігор Мадон №137, Георгій Манчуленко №202, Віктор Очкур №216, Степан Середа №116, Артем Стельмашов №222, Сергій Таран №198, Микола Тустановський №121, Василь Шкляр №123, Сергій Юхименко №207.

Олеся ДУБОВИК

Зараз ви читаєте новину «Українська платформа "Собор" знімається з виборів на користь опозиційних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути