Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 17:12

Українська армія може взяти під контроль населені пункти у "сірій зоні"

Українська армія може взяти під контроль населені пункти у "сірій зоні"

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не виключає можливості взяття під контроль Збройними силами України населених пунктів регіону, які зараз знаходяться в "сірій зоні".

Таку заяву глава ДонОВГА зробив сьогодні в Маріуполі, коментуючи викрадення збройними сепаратистами жінки у селищі Комінтернівське.

"На сьогоднішній день є викрадення дружини директора школи, який і сам перебував у полоні. Власне зайшло 200 бойовиків, які були п'яними, які почали розповідати, що це нібито контрольована ними територія. Після того, як вони викрали жінку, вони відійшли", - сказав Жебрівський.

Він зазначив, що вже обговорив з керівництвом Генштабу можливість взяття Комінтерново під контроль українською армією.

"Насправді наші військові не хочуть порушувати Мінські угоди і дуже обережні якраз з приводу розміщення збройних сил України в тому чи іншому населеному пункті. Але, в принципі, якщо така ситуація продовжуватиметься, то іншого виходу у нас, крім розміщення гарнізонів української армії в тих чи інших населених пунктах в "сірій зоні", у нас не буде. Тому повинні чітко знати, ще одна така витівка і ми дамо гідну відповідь", - зазначив Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія може взяти під контроль населені пункти у "сірій зоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути