четвер, 28 серпня 2014 12:39

Спецтема: Війна на Донбасі

Україні треба зосередитися на обороні - політолог

Україні треба зосередитися на обороні - політолог
Фото: http://ictv.ua

Політолог Володимир Фесенко сумнівається, що найближчим часом президент Росії Володимир Путін понесе покарання за введення військ в Україну. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо подивитися на історію, то карають за військові злочини. Хіба хтось поніс покарання за введення військ в Афганістан? Ні. Зараз Путін продовжує гібридну війну з Україною. Як не парадоксально, але це добре. Бо краще, аніж повномасштабна війна, коли бомбардують міста не тільки в одному регіоні країни, а по декількох напрямках. Всі, хто говорить про те, що треба воювати з Росією, провокують велику біду для України, яка може зруйнувати державу. Маємо багато ура-патріотів, які не розуміють: ми не в тому стані, щоб напряму протистояти Росії", - зазначив експерт.

За словами політолога, російсько-українська війна перейшла в нову форму, хоч і лишається на неофіційному рівні. "Раніше воювали найманці. Зараз на Донбасі - російські військові під прапорами ДНР та ЛНР. Там локальна військова агресія. А у нас - відомчі ігри. Їх треба припинити та зосередитися на ефективній організації оборони. Вже не до наступу. Потрібно обороняти наші позиції. Тому що ресурсно технічно російська армія сильніша за нашу. Нам треба вистояти. Якщо вдасться це зробити і нанести серйозний удар по російських військах, тоді матимемо шанс. Зокрема і в переговорах", - наголосив Фесенко.

"Ніхто не знає, чого захоче Путін завтра чи післязавтра. Хіба що він сам. Хоча, можливо, й у нього немає остаточної відповіді на це питання. А ставити діагноз - не наша справа. Судячи з того, що відбувається, Путін хоче диктувати з позиції сили свої умови та змусити нас і міжнародних партнерів проводити переговори з ДНР та ЛНР. Так планує зберегти там контроль. А що буде далі - сказати неможливо", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба зосередитися на обороні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути