Ексклюзиви
неділя, 28 червня 2015 10:00

Україні не дають летальну зброю через російських агентів в армії — політолог

Україні не дають летальну зброю через російських агентів в армії — політолог
УНІАН

Україні найближчим часом не дадуть летальну зброю через велику кількість російських агентів в армії та спецслужбах.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Українська держава просякнута російською агентурою. Постійно спливають якісь генерали. Нехай і відставники. За такого рівня впливовості на українську армію російських спецслужб надана нам зброя має всі шанси потрапити до ворога. Таке вже було в Іраку, на Близькому Сході. Ніхто не хоче озброювати ворогів. Україні необхідно проводити реформу Збройних Сил. Демонструвати готовність вичищати російську агентуру. Не завадило б провести кілька гучних процесів проти шпигунів, щоб показати, що ми боремося з цією проблемою. Зараз проводяться військові навчання українських військових під керівництвом американських інструкторів. Якщо партнери високо оцінять готовність наших, це буде добрим чинником у питанні надання зброї", - сказав політолог.

На думку експерта, наразі західні партнери розцінюють надання летальної зброї Україні скоріше як стримуючий фактор.

"Летальною зброєю скоріше лякають Росію, ніж збираються надавати в реальності. Крім того, не зовсім зрозуміло, що можна розуміти під достатнім рівнем ескалації. Наступ на Мар'їнку був ескалацією. Велися досить серйозні бойові дії. Але ніхто з наших партнерів не розцінив це навіть як підставу для посилення санкцій", - сказав він.

Нагадаємо, 25 травня в Брюселі відбулося засідання комісії Україна-НАТО. За підсумками зустрічі міністр оборони України Степан Полторак заявив, що альянс може переглянути питання надання Україні летальної зброї. Генсек НАТО Йенс Столтенберг повідомив про готовність альянсу посилювати підтримку України.

Зараз ви читаєте новину «Україні не дають летальну зброю через російських агентів в армії — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути