Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2016 12:24

Українці визначились із зовнішньополітичними пріоритетами - опитування

Українці визначились із зовнішньополітичними пріоритетами - опитування

Для 45,8% громадян головним зовнішньополітичним пріоритетом є відносини з країнами Євросоюзу, для 12,6% – з Росією, для 6,9% – з іншими країнами СНД.

Про це свідчить опитування Центру Разумкова, проведене з 9 по 14 вересня 2016 року в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу та Криму, - повідомляє "Українська правда"

Найчастіше на пріоритетність відносин із країнами ЄС вказують жителі західного і центрального регіонів (75,5% і 52,8% відповідно). У південному, східному регіонах і на Донбасі віддають пріоритет співпраці з ЄС відповідно 27%, 23,7% і 30,3% респондентів.

Відносини з Росією пріоритетні для 21,4% жителів півдня, 22,4% жителів сходу і 29,7% жителів Донбасу. У західному регіоні таких лише 0,5%, у центральному – 4,1% респондентів.

На питання "Чи потрібно Україні вступити до Європейського Союзу?" позитивно відповіли 49,7% громадян, а 35,3% – негативно.

У дослідженні взяли участь 2 018 респондентів у 118 поселеннях, вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова, із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС попереджають про "гальмівний механізм" для безвізу

Напередодні комітет Європарламенту підтримав безвіз для українців.

Зараз ви читаєте новину «Українці визначились із зовнішньополітичними пріоритетами - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути